Ce ar fi dacă?

Ce ar fi dacă?

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu, singura structură reprezentativă a elevilor din județul Sibiu, substructură a Consiliului Național al Elevilor, a organizat, în perioada 11-19 iulie, proiectul „Ce ar fi dacă…..?”.

Proiectul s-a desfășurat în 11 instituții din Sibiu, scopul fiind acela de a apropia liceenii sibieni de instituții și să faciliteze o mai bună implicare civică a tinerilor în viața civică. Cu această ocazie, elevii au avut șansa să vadă cum ar fi dacă ei ar fi primar al municipiului Sibiu, președinte al Consiliului Județean, inspector școlar general, președinte al Tribunalului Sibiu, rectorul ULBS, managerul Spitalului Clinic Județean Sibiu, inspector şef al Inspectoratului de Poliție Sibiu, inspector şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu și inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmerie Sibiu. Liceeni selectați care au ocupat funcții de conducere pentru o zi sunt: Alexandru Crăciun – la Primăria Municipiului Sibiu, Cosmina Cucu – la Consiliul Județean Sibiu, Luana Mihăilescu – la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Ruxandra Mirea – la Tribunalul Sibiu, Alexandru Milea – la Rectoratul ULBS, Maria Teodora Constantin – la Spitalul Clinic Județean Sibiu, Andreea Pristav – la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu, Ciprian Eugen Buta – la Aeroportul Internațional Sibiu, Bianca Elena Vasile – la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Damaris Azoicăi – la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, Emanuela Nicole Giura – la Inspectoratul de Jandarmerie Județean „Mihail Rasty” Sibiu.

Elevii i-au însoțit pe colegii lor de muncă pentru o zi la ședințe, la întâlniri și au purtat discuții, fiind implicați și conectați la problemele, provocările și rezolvările acestora. Fiecare experiență în parte a fost de neuitat și probabil determinantă în alegerea parcursului profesional.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean al Elevilor Sibiu, obiectivele proiectului au fost îndeplinite și anume: o mai mare implicare a tinerilor în viața de zi cu zi, cristalizarea opțiunilor pentru o viitoare carieră a participanților la acest proiect și implicarea activă a liceenilor sibieni în activitățile coordonate de Consiliul Județean al Elevilor Sibiu.