Parlamentul Educației

Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Sibiu a luat legătura cu parlamentarii sibieni, pentru a dezbate anumite demersuri pe tema educației şi probleme cu care se confruntă elevii din județ.

Pe data de 28 ianuarie 2021, reprezentanţii elevilor s-au întâlnit cu Bogdan Trif (deputat) din partea PSD. Pe data de 29 ianuarie 2021 s-au întâlnit cu Dan Barna (deputat) şi Claudiu Mureşan (senator) din partea USR-PLUS. Iar pe data de 30 ianuarie 2021 s-au întâlnit cu Nicolae Neagu (senator), Raluca Turcan (deputat), Christine Thellmann (deputat) şi Constantin Şovăială (deputat) din partea PNL. Reprezentanții partidului AUR nu au răspuns încă.

Dialogul purtat între membrii Biroului Executiv și demnitarii au atins subiecte capitale pentru viitorul educației elevilor județului Sibiu, precum bursele şcolare, finanțarea educației și anticorupția școlară.

O altă ramură a subiectelor dezbătute la întâlnire au fost: educație incluzivă de calitate, curriculum școlar, dar și digitalizarea educației, elevii dorind să afle atât punctele de vedere ale parlamentarilor vis-a-vis de aceste probleme cât și soluții concrete și cât mai rapide.