Solicitarea Respingerii OUG 51/2019

Inaccesibilitatea financiară la transport a elevilor este una dintre cele mai frecvente cauze ale abandonului școlar. Acest lucru, însă, nu este susținut și de Ordonanța de Urgență 51/2019 care exclude transportul din sfera serviciilor publice și oferă autonomie operatorilor de transport.

Deoarece conștientizăm importanța unei decontări integrale a transportului, începând cu luna ianuarie, facem toate demersurile posibile pentru a solicita respingerea OUG 51/2019 parlamentarilor sibieni. Astfel, am demarat o campanie în mediul online, pornind de la cea inițiată de Consiliul Național al Elevilor, exprimându-ne public nemulțumirea legată de OUG 51/2019.

Apoi, am luat legătura cu redacția Turnul Sfatului printr-un comunicat de presă care a fost răspândit în mass-media. Dacă doriți să îl citiți, aveți link-ul aici: “Elevii sibieni cred că ar putea pierde gratuitățile transportului public. Și au scris parlamentarilor.”

De asemenea, am depus scrisori deschise la Birourile Parlamentarilor din județul Sibiu, solicitând respingerea ordonanței și am încercat să luăm legătura cu ei prin diverse rețele de socializare.

Pe data de 14 februarie, ne-am întâlnit cu deputatul de Sibiu Dan Barna, alături de care am susținut o audiență pe aceeași temă. Acest lucru ne-a asigurat faptul că grupul parlamentar USR este împortiva OUG 51/2019

Pe data de 10 martie 2020, OUG 51/2019 a fost respinsă, decizie ce a reprezentat un succes pentru structurile de reprezentare ale elevilor din România.

Însă, Consiliul Județean al Elevilor Sibiu a înțeles că lupta pentru transportul elevilor nu este gata, așa că am transmis o adresă Consiliului Județean

Sibiu, solicitându-le ca în contractele de regim de urgență pe care Consiliul Județean Sibiu trebuie să le încheie cu operatorii de transport, să includă gratuitate pentru transportul elevilor, cât și introducerea unor trasee regulate din comunitățile din mediul rural și mediul urban mic către municipiile din județul Sibiu. Puteți accesa adresa aici.