Tratament pentru Educație

O funcție de conducere implică răspundere, atât pentru cel care candidează pentru funcția respectivă, cât și pentru cei care trebuie să pună ștampila pe buletinul de vot. Pentru a te putea decide care este persoana potrivită care să îți reprezinte interesele tale și ale comunității din care faci parte, trebuie să știi întâi strategia, planurile de viitor, competențele, dar și calitățile ca ființă umană.

Cum ar fi să putem sta de vorbă cu cei care candidează pentru diferite funcții de conducere? Să înțelegem mai bine intențiile acestora și să ne dăm seama dacă sunt potriviți pentru a ne reprezenta? Imaginați-vă o lume în care tânăra generație este educată politic, știe ce să ceară și știe să nu se lase înșelată de promisiuni care nu pot fi împlinite, în care adolescenții îsi cunosc conducătorii.

„Tratament pentru Educație” a fost un prim pas în această direcție. Dovadă este faptul că pe data de 7 septembrie 2020, la ora 18:00, candidații la Primăria Sibiu și Consiliul Local au fost invitați la o dezbatere care avea ca temă centrală Educația. Din cei 14 candidați invitați, 13 au acceptat să fie prezenți la acest eveniment. Treisprezece dintre ei au acceptat ideea că tinerii sunt viitorul, că trebuie implicați în viața politică, că trebuie ținut cont de părerile lor. Este un început timid de integrare a tinerilor, dar asta nu ne reține să sperăm la un viitor diferit.

Temele abordate au fost de interes imediat pentru condițiile actuale, ca de exemplu mediul în care va începe școala și modul de deplasare la și de la școală, dar și de interes pe termen lung, cum ar fi programele de incluziune și digitalizarea educației. Alte exemple de probleme puse la această dezbatere au fost colaborarea tinerilor cu administrația publică a orașului, cât si mobilizarea votanților tineri, lucru care ne arată dorința acestora de a se implica tot mai mult în viața și deciziile politice.

Acest eveniment a dat ocazia candidaților să răspundă la obiect temelor abordate și să răspundă întrebărilor adresate direct din public, fapt ce a dat posibilitatea publicului tânăr să ia o decizie informată.

Poate că acest eveniment este o picătură în ocean, dar nu este ultima.

Puteți urmări live-ul aici: https://fb.watch/26cSXHij2e/

Fotografi: Bogdan Marcu, Rareș Helici, Silvana Armat