You asked, we did it

Reproducerea prejudecăților rasiale prin umor rasist

Joi, 25 martie 2021, Consiliul Județean al Elevilor Sibiu a organizat primul atelier hibrid împreună cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu. Webinar-ul, care face parte din seria “You asked. We did it”, a avut ca temă reproducerea prejudecăților rasiale prin umor rasist, iar activitatea s-a desfășurat in aula pusă la dispoziție de către ULBS.

Atelierul, facilitat de către doamna lector univ. dr. Ionela Vlase alături de directorul departamentului de cultură, programe școlare și viitor sustenabil în cadrul CJE Sibiu, Tudor Terian-Dan, a avut ca scop atragerea atenției asupra modului în care rasismul este deseori mascat sub forma unor glume.

De asemenea, cu ajutorul voluntarilor CJE Sibiu prezenți la această întalnire, au fost explicate și situații concrete cu tenta discriminatorie cu care elevii se confruntă, prin care sperăm că s-a înteles cât mai bine mesajul acestui webinar: “toti suntem oamenii si toti trăim sub acelasi soare”.

Dacă doriți să urmăriți sau să reurmăriți acest webinar, îl puteți găsi mai jos, dar şi pe site-ul oficial al Universității Lucian Blaga Sibiu.

Schimbările climatice - Mit sau Realitate?

Miercuri, 31 martie 2021, Consiliul Județean al Elevilor Sibiu a organizat cel de-al doilea atelier hibrid împreună cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu. Webinar-ul, care face parte din seria “You asked. We did it”, a avut ca temă “Schimbările climatice. Mit sau adevăr?”, iar activitatea s-a desfășurat în aula pusă la dispoziție de către ULBS.
  
Atelierul, facilitat de către domnul lector univ. dr. Ioan Tăuşan şi câțiva studenți de la ULBS, alături de directorul departamentului de cultură, programe școlare și viitor sustenabil în cadrul CJE Sibiu, Tudor Terian-Dan, ca moderator, a avut ca scop atragerea atenției asupra problemelor climatice, sursele şi soluțiile acestora, dar şi demascarea unor mituri legate de acest aspect.

Dacă doriți să urmăriți sau să reurmăriți acest webinar, îl puteți găsi mai jos, dar şi pe site-ul oficial al Universității Lucian Blaga Sibiu.